Previous
Next

Bergman & Hööks Sisjöflytt blev en fullträff

Den 1 maj flyttade Bergman & Höök in i nya lokaler i Sisjö Centrum. Lokalerna som ligger högst upp i huset, granne med vårdcentralen, har verksamhetsanpassats och kan utökas vid behov. Mattias Klysing, VD på Bergman & Höök, är en av de drivande bakom flytten.

-Vi har haft ett mål och en vision om hur bolaget ska expandera och den följer vi, säger Mattias. Lokalerna vi suttit i sedan 2014 hade helt enkelt blivit för små för att kunna driva den storlek på verksamhet vi har idag, så när det dök upp en möjlighet i Sisjö Centrum, tog vi den. Vi har hållit i takpinnen själva med Amanda Overmeer som vår interna projektledare. Projektet har genomförts på nolltid från de första tankarna till inflyttningsbart projekt helt anpassat efter vilka vi är och hur vi vill jobba.

Lättare ta del av varandras styrkor

-Idag är vi elva medarbetare på kontoret men har tagit höjd för att vi ska kunna bli 17 utan att behöva utöka lokalytan, säger Amanda. Vi tog tidigt hjälp av byggkonsulten Sven-Gunnar Johansson som har arbetat tillsammans med oss under många år. Han fångade upp våra idéer och bidrog med kunskap om hur lokalerna borde utformas för att passa vårt sätt att arbeta. Vi ville framför allt sitta närmare varandra för att lättare kunna ta del av varandras styrkor. Resultatet blev en blandning av lite mindre rum, där man kan arbeta enskilt och prata ostört i telefon, och lite större rum där vi kan sitta i projektgrupper med två till tre medarbetare. Alla kommer att ha sin egen fasta arbetsplats men med flexibiliteten att kunna röra sig fritt under arbetsdagen.

En arbetsmiljö som tar hänsyn till alla

-Mitt främsta bidrag har varit att tillföra idéer för att skapa ett modernt och kommunikativt kontor som ska tilltala både äldre och yngre förmågor, säger Sven-Gunnar. Unga människor vill sällan stänga in sig bakom en dörr, medan de som har varit med ett tag ofta föredrar ett eget rum för att kunna arbeta ostört. Ofta handlar det om vad man är van vid och det var kul att Bergman & Höök ville testa något nytt. Det gäller att skapa förutsättningar för en arbetsmiljö som alla känner sig bekväma med.

Dagsljuset fick styra planlösningen

-För att ta vara på dagsljuset och ge möjlighet till utblickar, har vi placerat arbetsrummen vid fönsterlägen, medan kök och ytor för socialt umgänge har placerats inåt i fastigheten för en lite mysigare atmosfär, fortsätter Amanda. Vi har använt mycket naturmaterial med träribbor och varma färgtoner för att skapa en trivsam miljö. Den genomgående takhöjden på 2,7 meter känns perfekt. Det ska vara högt i tak, både bildligt och bokstavligt.

Total måluppfyllelse

-Den här flytten ville jag gärna vara med på även om jag egentligen gick i pension för tio år sedan, säger Sven-Gunnar. Bergman & Höök är alltid engagerade med transparens i hela byggprocessen och förståelse för beställarens mål, även om det var de själva som var beställare den här gången. Under åren har vi genomfört ett flertal partneringprojekt tillsammans, många för Alaska Fastigheter, alla med uppnådda ekonomi-, kvalitets- och tidsmål. Flytten till de nya lokalerna blev inget undantag.