Föregående bild
Nästa bild

Salming sticker ut på många sätt.

Salming Concept Store på Ekonomivägen 2 i Sisjön, drar många blickar till sig för sin speciella arkitektur. Fastigheten har byggts till i fyra olika omgångar med Bergman & Höök som utförare.

– Salming Concept Store är allt annat än standard, säger Jan Ljungberg, platschef på Bergman & Höök. Fastigheten består av en betongstomme med utanpåliggande sandwish-element. Därutöver har vi klätt fasaden med en specialbeställd perforerad plåt som ger ett väldigt rått och rustikt uttryck. Glaspartier som går ända ner i marken, synliga armeringsjärn i innertaken och nedfällda konvektorer i betonggolven med vita stenar som ligger på ett raster, är också special. Utmaningen är som alltid den tuffa tidplanen och att hålla budget. Men vi har ett mycket bra samarbete med Alaska Fastigheter som bygger på ett ömsesidigt förtroende, där vi gör en budget och kör på så att det blir så kostnadseffektivt som möjligt. Projektet höll både vad gäller tidplan och budget.

– Den största fördelen med Bergman & Höök är att de så lyhörda och flexibla under byggnadsprocessens gång, säger Fredrik Ymsjö på Alaska Fastigheter. De är alltid öppna för förändringar och hittar alltid bra lösningar på utmaningar som uppstår. Jag värdesätter också att de inte bara hyr in byggnadsarbetare, utan att de alltid har en grundstam av handplockade och kompetenta hantverkare på plats som jag har lärt känna väl under årens lopp. Bra, personliga och långsiktiga relationer är mycket värt.