Premium i kvadrat vid Rådasjön

Utmed Rådasjöns södra sida, i sluttningen, har vi uppfört åtta radhus i en samverkansentreprenad med Wallenstam som beställare. Modern arkitektur, generösa takterrasser och en kvalitet som höjer sig över det mesta, gör Pixbo Sjöterrass till ett riktigt high end-projekt. Mikael Svensson på Bergman & Höök är projektchef.

-Det här projektet är en tight produktion både tidsmässigt och samarbetsmässigt med Wallenstam, och PE Arkitektur säger Mikael. I maj 2022 var bottenplattan på plats och 12 månader senare ska projektet vara klart. För att lyckas har arbetsflödena har varit detaljstyrda med täta avstämningar i arbetsgruppen.

Ett boende med fantastiska utsikter

De åtta bostadsrätterna har uppförts i två huskroppar. Den övre radhuslängan har två våningar med lägenheter om 148 kvm, medan den nedre längan har tre våningar med lägenheter om 171 kvm och garage i bottenplan. Samtliga lägenheter har dessutom ett penthouse med direkt tillgång till egen takterrass varifrån man har utsikt över både Rådasjön och de gröna omgivningarna.

-Centralt i det här projektet har varit att skapa så mycket utblick över Rådasjön som möjligt, säger Mattias Öhlin på PE Arkitektur. Läget är fantastiskt med sjön på bara 150 meters avstånd. Det vi hade att förhålla oss till var detaljplanen, som tillät två radhuslängor på tomten. Gestaltningen växte fram i nära samarbete med Wallenstam och Bergman & Höök. Det är modern arkitektur med exklusiva materialval.

Underhållsfria materialval som bara blir vackrare med åren

-Konstruktionen består av platta på mark med en bärande betongstomme och halvsandwichväggar, säger Johan Lidström som är platschef. Fasaderna har vi klätt med cederspån som har behandlats med SiOO:X för en skyddande yta som grånar med tiden. Taken är svagt sluttande med cellplast som har belagts med takpapp. Ovanpå detta har vi monterat ett tralldäck av kärnfuru som har lång livslängd utan att det behöver behandlas.

-Cederspån får en vacker ton med åren men är redan nu behandlade för att vara ljusa från start, fortsätter Mattias. Även interiören blir påkostad med generösa fönsterpartier i solläge, parkett i samtliga rum och exklusiva kök från Ballingslöv. Lägenheterna har två olika kulörteman där fyra av lägenheterna får ett lite ljusare kök och vice versa. Uppvärmningen sker med frånluftvärmepump kopplad till vattenburen värme i samtliga plan. Lägenheterna får också ett extra energitillskott från solpaneler som monteras ovanpå varje penthouse. Lägenheterna har entréer från båda sidor och på sydsidan ligger privata, småskaliga gårdar med uteplatser.

Sista handpåläggningen inför säljstart

-Nu är vi inne i sluttampen med finplanering på utsidan och småkompletteringar på insidan för att få till den rätta touchen, säger Johan. Samarbetet med Wallenstam och PE Arkitektur har fungerat utmärkt, allt har flutit på och resultatet blir något alldeles extra.

-Den bekväma bostadsrättsformen och det unika läget vid Rådasjön är perfekt för barnfamiljer som värdesätter ett småskaligt område, generösa bostadsytor, exklusiva materialval och en liten badplats inpå knuten, säger Peter Wiliö på Wallenstam. Man får nära till Gunnebo och Mölnlycke centrum samtidigt som det går väldigt snabbt att ta sig in till Göteborg. Samarbetet med Bergman & Höök har fungerat mycket väl, där jag vill ge platsorganisationen ett extra plus för att allting har lösts så bra när projektet har krävt lite extra.

Läs mer om Pixbo Sjöterrass