Föregående
Nästa

Nytt Systembolag byggs vid 421

7000 nya bostäder planeras i Högsbo under de närmaste åren. För att tillgodose det ökade behovet av närliggande handel och service öppnar Systembolaget en ny butik vid köpcentret 421 under hösten 2020. Bergman & Höök har fått förtroendet att uppföra utbyggnaden på uppdrag av Balder, som äger och förvaltar köpcentret sedan 2017.

– Projektet är en totalentreprenad med start i somras, säger Michael Lindström som är platschef. Den nya byggnaden blir på 1241 kvm och kommer att byggas samman med en befintlig byggnad där ett fläktrum finns att tillgå. Schaktning, pålning, gjutning av bottenplatta, resning av stålstomme, montering av TRP-plåt på tak och sandwichelement på väggar är nu klart och värmen på. Byggnadens utformning är noggrant styrd både invändigt och utvändigt. Vi vet hela tiden vad vi måste förhålla oss till och projektet löper helt enligt plan.

Jonas Jansson är förvaltare på Balder och 421.

– Det nya Systembolaget är ett hyfsat stort projekt där vi inte chansar på att jobbet blir bra utfört och att tidplanen håller. Vi tog in flera anbud och Bergman & Höök stack ut från mängden. De är en stabil aktör, levererade den tydligaste anbudssammanställningen och ett vettigt pris. Vi har alltid haft en bra relation och är väldigt nöjda med dem.