Föregående bild
Nästa bild

Nytt succéläge på hemmaplan

LT Svets och Industriprodukter flyttar nu in i nya lokaler på Ruskvädergatan 3B i Biskopsgårdens industriområde. Att lokalerna var rejält nedslitna så sent som i maj syns inte ett spår av. Amandus Höök har varit platschef under totalrenoveringen.

 

-Projektet drog igång i vecka 21 direkt efter att den tidigare hyresgästen hade lämnat lokalerna, säger Amandus. Den ursprungliga byggnaden var ganska tidstypisk med väggar av tegel och plåt. Nu gällde det att renovera den 500 kvm stora byggnaden och anpassa den efter den blivande hyresgästens önskemål i en ny och attraktiv design.

Vi fick fria tyglar under förutsättning att vi kunde bygga snabbt, effektivt och hålla kostnaderna nere. Därför lät vi behålla stommen liksom en tegelvägg som vi försåg med svart sinusplåt som en effektfull kontrast till TRP-plåt. Lager- och butiksdelen fick ytskikt av industrispackel medan den nya färgsättningen blev ett riktigt lyft. Projektet var genomfört på 10 veckor.

-Samarbetet med Bergman & Höök har flutit lika bra som vanligt, säger Peter Wesslander, VD på LT Svets och Industriprodukter, som har anlitat Bergman & Höök till olika byggprojekt sedan 10 år tillbaka. Jag kom med lite idéer så kom de tillbaka med ritningar på olika förslag. Processen flöt snabbt och smidigt. De är lyhörda, engagerade och kan tänka själva. Nu flyttar vi snart in i de nya lokalerna. De blir kanon, precis som det lysande läget.