Föregående bild
Nästa bild

Ny byggnation i gammal bruksmiljö

Nu är stommen på väg upp på Rosengången i Mölnlycke. Här uppför Bergman & Höök totalt 123 hyresrätter, byggstarten var 1 juni 2019 med Wallenstam som beställare. Inflyttning beräknas till april 2021.

– Rosengången blir det första kvarteret vi bygger i den gamla bruksmiljön, säger Mattias Klysing, arbetschef på Bergman & Höök. Kvarteret kommer att bestå av två punkthus om 10 våningar med pulpettak och garage i området. Husen blir mycket teknikintensiva med energieffektiva ventilations- och värmepumpslösningar för bästa inomhusklimat och låga driftkostnader. Utmaning med projektet har varit att få igenom detaljplan och bygglov med hänsyn till kulturmiljön och där har Wallenstam gjort ett fantastiskt jobb.

– För att kvarteret ska smälta in i den gamla bruksmiljön blir fasaderna i skiftande tegel med cortenstål som accent, säger Jonathan Rodestedt, projektledare på Wallenstam. Bergman & Höök ser till att husen blir kostnadseffektiva både ur byggnadssynpunkt och förvaltningssynpunkt. Vi har ett långt och gott samarbete sedan 2012 och jag är övertygad om ett bra slutresultat. Vi vet var vi har varandra och samarbetet fungerar utmärkt.