Föregående
Nästa

Nu bygger vi Svanenmärkt

I Tuve uppför vi två Svanenmärkta bostadskvarter i fem våningar med totalt 209 hyresrätter och p-däck. Projektet genomförs på uppdrag av Bonava med Västerstaden som ägare och förvaltare. Toni Lundstedt på Bergman & Höök, är platschef.

– Schaktarbetet startade den 4 mars 2019 och vi är precis klara med stomresningen av det första kvarteret och med grundläggningen av det andra, säger Toni. Byggnadstekniskt är husen en kombination av platsgjutning och prefabricerade element med färdiggjutna plattbärlag som förses med installationer innan golven gjuts. Detsamma gäller för betongväggarna.

Det unika med projektet är att vi bygger Svanenmärkt, att husen blir väldigt energieffektiva och att miljöbelastningen är låg under såväl byggnadsprocessen som på sikt. Utmaningen ligger i att göra rätt i alla delar och att vara noga med all dokumentation. Samtidigt måste vi vända oss till flera olika leverantörer för att få tag på byggnadsmaterial som svarar upp till miljökraven. Brister det i leveranserna, är det tufft att hålla tidplanen. Men vi ligger i fas.

Christian Berg är produktionschef på Bonava.

– Jag har goda erfarenheter av Bergman & Höök eftersom jag tidigare har jobbat där, säger Christian. Det är en lagom stor spelare, pålitlig och med en väldigt bra samordningsförmåga. Första kvarteret ska vara klart för inflyttning i april 2021 och det andra i oktober 2021. Projektet löper smidigt och jag är trygg med att Bergman & Höök fixar det.