Nu bygger vi kunskap

Marknaden viker och uppsägningar förekommer allt oftare i media. Det får oss att gå mot strömmen och rekrytera nya talanger för att vi ska stå ännu starkare när det vänder. Vårt mål är inte att växa mot skyarna. Det är att ha en god tillväxt när det gäller kunskap, engagemang och hängivenhet till våra kunders nytta. Vi på Bergman & Höök arbetar med att nå kundens mål snarare än att bara genomföra en produktion. Därför utgår vi alltid från kundens idé om vad som ska byggas och varför. Hur:et vaskar vi fram tillsammans. Välkommen att kontakta oss vare sig du har en projektidé eller vill bli ny i laget.

Thomas Raab

 

Helena Pettersson började som arbetschef på Bergman & Höök i slutet av augusti.

När jag kom i kontakt med Bergman & Höök fick jag en väldigt positiv känsla. Människorna är kompetenta, målinriktade och trevliga. Jag har aldrig varit med om att en företagskultur är så transparent och prestigelös, såväl internt som i det kundnära samarbetet. Under min första tid har jag bland annat arbetat tillsammans med Thomas Raab inför ett nytt projekt i Kungälv. Jag jobbar även med en hyresgästanpassning i centrala Göteborg som vi gör för Wallenstam. Båda projekten är jättespännande. Min roll som arbetschef kommer till stor del handla om att ta in nya projekt, driva dem, se till att de flyter, stötta upp där det behövs, vara lyhörd och ta vara på beställarens önskemål. Men också att skapa driv och gemenskap i arbetslaget. Jag trivs jättebra.

 

Johanna Roupé är coach och HR-ansvarig på Bergman & Höök sedan augusti.

Att få arbeta som coach i den här branschen är unikt, säger Johanna. Min roll i det här lagbygget är att få medarbetarna att må bra och utvecklas så att de kan prestera så bra som möjligt. Det ska finnas plats att utvecklas både som individ och lagmedlem. Därför är det väldigt spännande att vara med på Bergman & Hööks resa. Till skillnad mot tidigare, när jag arbetade på ett större företag, är jag mycket närmare verksamheten. Jag är en del av den och upplever en trevlig gemenskap utan hierarkier där alla uppmuntras att tänka kreativt och får vara med och påverka. Här finns en vilja att tänka annorlunda och testa nytt, där även jag får chans att utvecklas genom att utmanas att tänka till och se på saker på olika sätt. Jag arbetar i en lärande organisation och lär mig nya saker varje dag.

 

Amanda Overmeer är en av våra medarbetare sedan fyra år tillbaka.

Tidigare hade jag en arbetsledartjänst på ett större byggbolag, säger Amanda. Från att ha varit väldigt var styrd i mitt arbete, upplevde jag en frihet när jag började här. Idag är min tjänst bred och mångsidig, så hade vi använt titlar hade jag haft rätt många. Ena dagen räknar jag på nya projekt. Andra dagen arbetar jag med inköp för att dagen därpå hjälpa till med projektering eller undersöker nya lösningar för projekt som befinner sig i ett tidigt skede. Att få förtroende och ett ansvar att växa i, gör att man blir hängiven och utvecklas.

På senare tid har vi blivit fler medarbetare. De nytillkomna är fantastiska och har snabbt blivit grymma lagmedlemmar som är duktiga, trevliga, engagerade och vill utvecklas. Idag är vi cirka 50 medarbetare. Vår litenhet gör att vi känner varandra och varandras styrkor väl. Det gör att vi snabbt vet hur projekten ska läggas upp för att vi ska kunna prestera på topp och göra varje projekt till något alldeles extra. Vår kunskap, erfarenhet och transparens genom hela projekten är väldigt uppskattat hos våra kunder.