Lite sponsring? Hjärtans gärna!

På Reningsborg Däck och Tvätt i Åkeredsrondellen är det full snurr på ruljangsen. Sedan 2017 sponsrar Bergman & Höök det sociala företaget för att ge ungdomar chansen till ett meningsfyllt arbete. Henrik Orrbeck är vice VD på Reningsborg.

– Reningsborg Däck och Tvätt har blivit en framgång på alla plan, säger Henrik. Dels är verksamheten uppskattad av alla kunder och dels av alla som arbetar där. Många av våra ungdomar har fått en tuff uppväxt och här ger vi dem möjligheten att, på ett bra sätt, komma in i samhället igen. De som börjar arbeta här får ta ett ansvar direkt, känner stolthet över sitt jobb, får en framtidstro, lön för sitt arbete och väljer dessutom ofta att läsa vidare på gymnasiet. Pengarna som kommer in från tvätt, däckbyten och däcklagring täcker i stort sett ungdomarnas löner. Det vi behöver stöd med utifrån är för handledarens lön och det är där Bergman & Höök har kommit in i bilden. Förutom att de har varit med och renoverat och byggt ut våra lokaler i Västra Frölunda är de en av de som helhjärtat stöder vår löpande verksamhet.

Patrik Schönemann är arbetschef på Bergman & Höök. -På Bergman & Höök har vi ett stort socialt engagemang och brinner för att dela med oss. Därför känns det bra att kunna ge stöd och uppmuntra dem som vi känner gör bra saker, som också blir till stor nytta för enskilda individer. Genom att sponsra en verksamhet som Reningsborg Däck och Tvätt får vi chansen att visa att vi verkligen bryr oss på riktigt. Varje ungdom som kan hjälpas ur ett liv i svåra omständigheter blir en vinst för sig själv och samhället. Vi är tacksamma och stolta över att vi kan göra den nyttan.