Föregående bild
Nästa bild

Keholmens naturreservat, Stenungsund

Tystnaden kan vara något att söka sig till i dagens uppkopplade samhälle. Biologisk mångfald ser vi som en naturlig själkvklarhet att arbeta för. Detta tar Västkuststiftelsen – en stiftelse som verkar för att bevara och vårda den svenska naturen i hela 280 naturreservat – fasta på. Under det gångna året har vi på Bergman & Höök stöttat deras fantastiska och viktiga verksamhet.

”Vi blev glatt överraskade när Bergman & Höök kontaktade oss med en undran om hur de kunde stötta vår verksamhet. De ställde upp med värdefullt hantverkskunnande, stort engagemang och arbetstimmar. För oss är det helt unikt att ett privat företag går in och stöttar vår verksamhet.” Hans Andreasson, naturvårdare på Västkuststiftelsen

Keholmens naturreservat vid Jörlandaåns mynning kan bara nås med båt. Det gör holmen till ett kärt strandhugg för kanotister. En av våra snickare har en särskild relation till platsen och har kunnat berätta mycket intressant om öns historia, fågelliv och invånare genom tiderna. I somras tillbringade han en semestervecka på ön för att bidra med sitt hantverkskunnande genom att renovera en gammal stuga. Den kan nu användas av reservatbesökare.