Favorit i repris i Tjuvkil

Under 2019/2020 uppförde Bergman & Höök 17 bostadsrätter i Tjuvkils Ängar med Marstrands Exploaterings AB som beställare. Resultatet blev så lyckat att vi hösten 2021 fick förtroendet att uppföra nästa etapp – Brf Strandängen och Brf Sjökanten.

Brf Strandängen och Brf Sjökanten består av totalt 48 bostadsrätter fördelade på 28 radhus och 20 lägenheter. Området gestaltas med inspiration från de gamla bohuslänska kustsamhällena med småskalig bebyggelse, vindlande gator och en liten småbåtshamn. Kaj Dahlberg är byggkonsult och beställarrepresentant för bostadsrättsföreningarna.

-Just nu arbetar Bergman & Höök med bottenplattorna, säger Kaj. Husen uppförs i två våningar, där stommarna levereras färdiga från Derome medan tak och fasader byggs på plats. Första inflyttningsdatumet är den 15 november, så det är viktigt att tidplanen håller.

Husens utformning är delvis ett resultat av coronapandemin och behovet av att kunna arbeta på distans. Därför finns tillvalsmöjligheten att få sin bostadsrätt utrustad med en liten nisch för eget hemmakontor.

-Att kunna arbeta på distans är populärt och hör garanterat framtiden till. Balansen mellan jobb och privatliv ökar, samtidigt som man slipper lägga onödig tid på resande. Att alla bostadsrätter får en egen avskild uteplats med altan och trädgårdsyta är också väldigt uppskattat. Planlösningarna är öppna och samtliga kök får en egen köksö. Men det som attraherar mest är det havsnära läget med en fin badplats och småbåtshamn. Dessutom kommer det byggas ett dagis mitt i området.

Den nuvarande etappen har gått extremt snabbt att sälja. Ingen av bostadsrätterna har kommit ut på den öppna marknaden utan har sålts via Marstrands Exploaterings AB:s spekulantregister.

-Samtliga etapper som vi har byggt i Tjuvkil har varit smidiga att bygga och sälja.
Efter den första etappen Bergman & Höök utförde var vi väldigt nöjda med resultatet som de levererade. Trots ett pressat pris lyckades de utan att kompromissa med vare sig tidplanen eller kvaliteten att leverera en mycket bra produkt. Därför valde vi att ge dem en exklusiv inbjudan till att bygga även nästa etapp. Extra utmanande var etapp två som byggdes mitt under coronapandemin med ett kaotiskt läge och skenande materialpriser. Även nu under den tredje etappen arbetar Bergman & Höök mot en fastställd budget och hittills går allt enligt plan. De har kompetens på alla nivåer, är lyhörda och noggranna. Vi hjälps åt att hitta bra lösningar.