Föregående
Nästa

500 nya arbetsplatser på sex månader

Backaplan står inför en stor förändring där dagens utbud av cityhandel ska blandas upp med bostäder och kontor för att utvecklas till Hisingens centrum. I detta ingår även en upprustning av befintlig bebyggelse, där Backa 3 nyligen har genomgått en omfattande ombyggnation och renovering.

– Fastigheten Backa 3 har sedan invigningen 1989 fungerat som galleria, med Cykelhuset som den kanske mest kända hyresgästen, säger Mattias Klysing, arbetschef på Bergman & Höök. När fastigheten köptes av Balder i juni 2018 stod den till 85% tom, men i samband med övertagandet  fanns ett hyreskontrakt med callcenterföretaget Teleperformance, Det skapade goda förutsättningar att utveckla fastigheten efter hyresgästens önskemål och projekteringen satte igång. Totalt handlade det om att skapa 500 arbetsplatser på en yta av 3 500 kvm med byggstart november 2018. Många utrymmen skulle vara säkerhetsklassade, avskilda och tysta. Men den stora utmaningen låg i att hålla deadline, vilken var satt till den 13 maj. Arbetet kan beskrivas som högintensivt och fredagen den 3 maj skedde slutbesiktningen där vi fick godkänt.

– Bergman & Höök utförde jobbet med bravur, säger Morgan Eriksson, projektansvarig på Balder. Särskilt nöjda är vi med den effektiva projekteringen och att de lyckades hålla tidplanen trots att hyresgästen ville göra ändringar under byggprocessens gång, främst när det gällde ytskikten. Kommunikationen med Bergman & Höök och deras samarbetsvillighet är verkligen bra. Våra samarbeten fungerar alltid.